”Doina Gorjului” primeşte cei mai mulţi bani

200
Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” din Târgu-Jiu este cea mai ”scumpă” instituţie de cultură din judeţ. La capătul opus se află Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, care are cel mai mic buget dintre instituţiile de cultură.

Aşa se face că, pentru anul acesta, ,,Doina Gorjului” are un buget prevăzut de Consiliul Judeţean, de peste 2 000 mii lei. Aceşti bani reprezintă fonduri cu destinaţia de transferuri în completarea veniturilor proprii pe care le realizează. La polul opus se află Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj care are un buget de 540 mii lei. Dintre aceştia, 375 mii lei sunt trecuţi la cheltuieli de personal iar 165 mii lei sunt cheltuieli cu bunuri şi servicii unde se încadrează cheltuielile necesare pentru realizarea de manifestări şi acţiuni culturale, precum şi cheltuielile pentru utilităţi şi îngrijirea spaţiului în care funcţionează instituţia, materialele consumabile etc.
Bani puţini
În ceea ce priveşte Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell”, majoritatea cheltuielilor acestei instituţii sunt cele de personal, adică 1 200 mii lei din totalul de 1 580 mii lei alocaţi. Astfel, pentru bunuri şi servicii, adică pentru nevoile curente ale instituţiei precum şi asigurarea achiziţiei de materiale, consumabile şi alte cheltuieli, a fost alocată doar suma de 380 mii lei. Tot de la capitolul ”cultură, recreere şi religie” sunt acordaţi 1 530 mii lei Muzeului Judeţean şi 1 487 mii lei Şcolii Populare de Artă.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here