“Zilele Oraşului Ţicleni”, Ediţia a VII-a!

195

În organizarea Consiliului Local şi a Primăriei din localitate, începând de astăzi şi până Duminică, 2 septembrie 2012, se desfăşoară Ediţia a VII-a a “Zilelor Oraşului Ţicleni”, o sărbătoare de tradiţie în leagănul de amintiri pe care ne place să-l numim de multe ori “Oraşul Petroliştilor”, dat fiind faptul că principala activitate economică a locuitorilor săi a fost şi rămâne de peste şase decenii forajul şi extracţia petrolului.

La ceas de sărbătoare, aşa cum sublinia Primarul Constantin Radu, localitatea se mândreşte cu o Casă cultură impunătoare în care manifestările culturale, din păcate, sunt destul de rare, dar se speră ca în viitor, “Zilele Oraşului” să trezească atenţia formaţiilor profesioniste din judeţ şi din ţară, pentru a înveseli o serie de evenimente şi sărbători ale localnicilor. În aceeaşi ordine de idei, primul edil al Ţicleniului subliniază că deocamdată sunt într-un relativ impas lucrările de modernizare a drumului judeţean Peşteana-Jiu- Ţicleni-Tg. Cărbuneşti, dar se speră ca prin alocarea unor fonduri suplimentare, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi chiar al Guvernului, să se finalizeze acest obiectiv.
Aşa cum a ţinut să arate şi să completeze cu amabilitatea unui secretar de primărie bine documentat şi exact, aşa cum cere spiritul legii, domnul jurist Dragoş Geică a precizat că începând de vineri, 31 august, (astăzi n.n.), ora 16, oo la Stadionul Oraşului va avea loc deschiderea oficială a ciclului de manifestări prin câteva luări de cuvânt din partea oficialităţilor oraşului şi a unor invitaţi de marcă, prilej cu care vor fi decernate premii şi vor fi acordate diplome de excelenţă unor persoane care s-au remarcat prin implicarea activă în treburile urbei. Spre seară, locuitorii vor petrece în acordurile unui spectacol interesant susţinut de către “Elly White” şi DJ Tomy precum şi de către formaţii locale de muzică populară, fiind nelipsiţi tradiţionalii “mici” şi berea de calitate. În continuare, interlocutorul meu, Domnul Secretar Geică îşi exprimă cu delicateţe şi uşor jenat regretul că programul de manifestări nu include şi activităţi literare, de cenaclu, lansări de carte şi de revistă, dragi inimii sale, mai ales că în localitate există Revista “Glasul Cetăţii” care a cam…amuţit!
La rândul său, D-na Ileana Calotă-Avram ţine să sublinieze că sâmbătă, 1 septembrie, tot pe scena amenajată în incinta stadionului se va derula un interesant spectacol de muzică uşoară şi muzică populară la care îşi vor da concursul soliştii de muzică populară Nicuşor Micşoniu şi Cristian Rizescu, DJ Rino şi Silvia precum şi o trupă de dansatoare talentate în costumaţie adecvată. Duminică, 2 septembrie, şnurul acţiunilor se va deschide cu exerciţiile demonstrative de karate ale sportivilor C.S. “Petrom” şi “Petrofac” Karate Oltenia, va continua cu un amplu program de muzică uşoară şi populară prezentat de Roxana Vasniuc, la care îşi vor da concursul nume de prestgiu ale scenei noastre, cum ar fi: Daniela Gyorfi, Niculina Stoican, Luminiţa Ţicleanu şi Formaţia “Triton”, MC Geo împreună cu Oana şi Alexander, pentru ca începând cu ultima oră a zilei de duminică, până spre miezul nopţii, participanţii de la stadion ca şi toţi locuitorii oraşului să asiste cu uimire la tradiţionalul “Foc de artificii” care va uimi şi va umple cerul de lumină!
Vasile D. GORJEANU
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here