“Tăcerea mieilor”, varianta Rovinari – Dacă nu a putut viola copilul, l-a ucis

371

crima rovinari (4)O crimă oribilă, demnă de filmul “Tăcerea Mieilor”, a zguduit oraşul Rovinari. Un băieţel de numai 6 ani a fost ucis de un tânăr pentru că a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el.

După ce l-a ucis cu o piatră cu care l-a lovit de mai multe ori în cap, criminalul a lăsat copilul să zacă pe câmp, unde a fost găsit o zi mai târziu.

Martorii spun că tânărul în vârstă de 20 de ani, Claudiu B., consuma băuturi alcoolice într-un bar din zona Haltei Rovinari şi că îl ştia foarte bine pe minor. Sâmbătă seara, aburit bine, bărbatul l-a văzut pe micuţul Valentin în bar şi l-a luat cu el pe câmp. „Băiatul ăsta l-a luat de mână pe copil şi a plecat cu el pe aici. Nu ştiu de ce l-a scos din bar. Ei sunt prieteni, e prieten cu fraţii lui, cară fier împreună. Eu l-am văzut când traversa cu el calea ferată şi mergea cu el spre câmp. Era beat, l-a luat cu forţa de mână. Copilul era mic, crima rovinari (2)avea 5-6 ani. Nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Copilul nu a spus nimic, oricum nici nu vorbeşte bine româneşte. Este jumătate ungur, jumătate român”, a declarat Vasile Frăţilă, unul dintre martori.

Criminalul îşi recunoaşte fapta

Beat fiind, Claudiu a încercat să întreţină raporturi sexuale cu băieţelul, dar acesta s-a opus aşa că bărbatul a pus mâna pe o piatră şi i-a zdrobit capul. „Având în vedere faptul că copilul s-a opus l-a lovit de mai multe ori în zona feţei cu un bolovan. L-a abandonat în apropierea locului unde a săvârşit omorul şi a fost depistat la scurt timp după găsirea cadavrului. Copilul a fost anunţat dispărut de puţin timp deşi dispăruse de o zi. El recunoaşte faptele, recunoaşte chiar mobilul săvârşirii faptei, scopul pe care l-a avut, de a crima rovinari (6)întreţine relaţii sexuale cu minorul”, a declarat Emil Moţa, procurorul de caz. Bărbatul a fost reţinut la scurt timp după ce s-a găsit cadavrul copilului, dat fiind faptul că foarte mulţi martori i-au văzut plecând împreună. Nu a mai fost nevoie, însă, ca aceştia să povestească pentru că bărbatul şi-a recunoscut singur vina şi a mers liniştit la faţa locului pentru a le arăta anchetatorilor cum şi unde s-a întâmplat nenorocirea.

Copilul era dispărut de o zi

Băieţelul dispăruse de sâmbătă dar a fost dat dispărut abia duminică. „Despre dispariţia minorului am fost sesizaţi la mai bine de 19 ore chiar de către tatăl acestuia. Au fost mobilizaţi toţi poliţiştii din Rovinari şi cei de la investigaţii criminale. S-a stabilit că minorul fusese văzut cu suspectul în vârstă de 20 de ani. La un moment dat unul dintre colegii mei l-a obersvat pe suspect şi ulterior au fost constituite echipe care au plecat în căutarea acestuia. A fost depistat după aproximativ 6 kilometri de urmărire şi a fost reţinut”, a declarat ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. „Am primit telefon de la soacră-mea şi ştiam că de ieri se auzise că a dispărut copilul. Nu am luat în serios. Azi am primit telefon de la soacră-mea şi mi-a spus că a murit copilul. Chiar am rămas surprins, nu îl cunosc pe agresor”, a spus o rudă a minorului. Familia copilului îl cunoştea, însă, foarte bine pe criminal. „Îl cunoaştem pe cel care l-a omorât. Am fost şi pe la ei prin casă. Am înţeles că aseară era mort de beat. Lângă bar părinţii lasă căruţa, copilul s-a dus la căruţă şi l-a luat de acolo”, a spus Vasile Rovenţa, cel care a găsit cadavrul. „După ce am servit cafeaua am plecat să îl căutăm. Patronii de la spălătorie ne-au spus pe unde l-am putea găsi. Eu l-am găsit. M-am dus la cireş să iau două cireşe şi l-am văzut. Nu m-am uitat mult pentru că atunci când vezi un copil omorât te gândeşti că ar putea fi al tău”, a mai povestit Rovenţa. Criminalul a fost arestat pentru 29 de zile, pentru omor.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here