“Specialiştii” PDL dispar din Consiliul de Administraţie al UM Sadu

138

Directorul general al Romarm, Lorin Boian, anunţă faptul că, în câteva zile, Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice(UM) Sadu va fi schimbat. În locul pedeliştilor care au avut poziţii cheie la cârma fabricii de armament, fără a avea pregătirea necesară, vor fi numiţi adevăraţii specialişti. Unul dintre noii membri va fi de la Ministerul Economiei.
Prezenţa fostului director al UM Sadu, Lorin Boian, la cârma Romarm Bucureşti are efecte benefice pentru fabrica de armament din judeţul Gorj. Asta deoarece Boian ştie foarte bine problemele cu care se confruntă salariaţii din acest domeniu de activitate, dar şi care sunt carenţele de la UM Sadu.

Astfel, una dintre măsurile pe care Boian le va lua în numai câteva zile, sunt legate de schimbarea celor trei persoane din CA, numite de PDL Gorj în 2011, fără ca acestea să aibă vreo legătură profesională cu industria de armament. De altfel, încă, în Consiliul de Administraţie al UM Sadu se află fosta avocată a lui Ionel Manţog, în prezent asistent judiciar la Tribunalul Gorj, promovată pe această funcţie tot de partid, adică Oana Pănescu, un pensionar militar Petrică Marcel Iacobescu, detronat din funcţia de şef al CA-ului Medserv Min ca urmare a neregulilor făcute, şi Marcel Hoară al treilea pedelist, fost administrator special al uzinei. “În Consiliul de Administraţie al UM Sadu vor fi numiţi adevăraţii specialişti”, promite astfel Boian.

Vin banii pentru şomajul tehnic
Tot Boian promite că până în septembrie o parte a salariţilor UM Sadu vor primi şi banii pentru şomajul tehnic. Este vorba despre banii aferenţi pentru şase luni, 158 de persone urmând să primească 75% din salariul mediu pe economie. De altfel, salariţii din Gorj au mai primit o parte din bani spre deosebire de angajaţii altor fabrici similare din ţară care nu au avut acelaşi noroc.
Boian susţine, de asemenea, că nu se va pune în discuţie disponibilizările anul acesta la UM Sadu dar promite că va urma să realizeze un program de reorganizare eficient necesar industriei de armament.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here