“Oul întors pe toate părţile” este tema realizată de către elevii clasei a X-a A de la Colegiul Gheorghe Tătărescu din Rovinari la cursul opţional „Ştiinţa în bucătărie”. Această temă a stârnit un interes deosebit în rândul participanţilor: elevi, profesori, reprezentanţi ai comunităţilor locale, părinţi, prieteni – atât prin modul de organizare a activităţii cât şi prin conţinutul complicat, al sarcinilor de lucru.
Elevii clasei a X-a A de la Colegiul Gheorghe Tătărescu au desfăşurat o activitate menită să dezvolte abilităţi antreprenoriale ale elevilor. Primăria Rovinari, Cantina de Ajutor Social, Direcţia Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, S.C. Enova Mechanics S.R.L şi S.C. Euro Delice S.R.L. sunt partenerii în programul dedicat tinerilor. Acest parteneriat are drept scop atât atragerea tinerilor către studiul Ştiinţelor Naturii prin aplicarea într-un context complet nou, dar familiar lor, a cunoştinţelor teoretice acumulate în timpul orelor de chimie cât şi dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale. Cursul opţional „Ştiinţa în bucătărie” discută despre implicaţiile ştiinţei în arta culinară.
Preparate deosebite cu ou
“Oul… întors pe toate părţile” a stârnit un interes deosebit în rândul participanţilor – elevi, profesori, reprezentanţi ai comunităţii locale, părinţi, prieteni – atât prin modul de organizare a activităţii când fiecare elev a trebuit să îşi aducă cel puţin un invitat, iar pentru evaluare chestionarele au fost completate de părinţii, elevilor revenindu-le misiunea de a transfera cunoştinţele acumulate către adulţi cât şi prin conţinutul aparent banal, dar dovedit a fi complicat, al sarcinilor de lucru.
Andrada Bărăitaru