“Madam” Udriştoiu, călcâiul lui Vlaicu în UNPR Gorj

116

IMG_9844Dezbină şi cucereşte! După acest principiu pare că se ghidează purtătorul de cuvânt al UNPR Gorj, Adriana Udiştoiu, o fostă pesedistă aciuită de scurt timp în această organizaţie, persoană care deşi nu a primit niciun vot de la colegii săi de partid, este acuzată că ar conduce din spatele preşedintelui Marius Vlaicu, toată filiala.

Uneperiştii gorjeni îşi ascund cu greu nemulţumirile legate de “madam” Udriştoiu şi de lipsa de reacţie a lui Vlaicu, care îi permite, în mod ciudat, acestei femei să se desfăşoare în detrimentul colegilor de partid. Din cauza lui Udriştoiu dar şi a discuţiilor apărute în sânul filialei, în scurt timp, doi uneperişti cu funcţii de conducere au părăsit, prin demisie, UNPR-ul, unul înscriindu-se deja în rândul PNL Gorj. Dacă însă uneperiştii sunt nemulţumiţi de problema “Vlaicu-Udriştoiu”, politicienii de la alte partide râd şi îşi dau coate pe la spatele lui Vlaicu, numind-o pe porta-vocea filialei drept “Elena Udrea de UNPR”.

Bătălia surdă pe funcţiile la deconcentrate, conturată încă de la semnarea protocolului dintre Uniunea Naţională pentru Progresul României(UNPR) şi PDL Gorj, a atins, în ultimele zile, cote alarmante după ce şi doi membrii ai organizaţiei conduse de Marius Vlaicu au părăsit partidul, şeful de la tineret dându-şi şi el demisia din funcţie. Primul care a plecat a fost Mădălin Spătaru, şeful tinerilor din UNPR Gorj, care s-a şi înscris în PNL Gorj, fapt confirmat de reprezentanţii organizaţiei liberale. Spătaru deţinea această funcţie în interimat. Secretarul de la organizaţia de tineret, Traian Vanghelie, a refuzat şi el să mai treacă pe la partid, iar în această săptămână Adrian Stoian, preşedintele organizaţiei de tineret a demisionat din funcţie, el rămânând însă în UNPR.

“Nu am demisia fostului lider de la tineret dar am aflat că într-adevăr a plecat la PNL. Ştiu că a fost şi o nemulţumire legată de preşedintele actual, dar el nu a părăsit partidul”, a confirmat şi Marius Vlaicu.

Gesturile acestor tineri, explicabile sau nu, nemulţumirile legate de repartizarea funcţiilor la deconcentrate, lipsa unor persoane importante la negocierile dintre UNPR şi PDL şi implicarea exagerată a Adrianei Udriştoiu în treburile filialei au creat un val de animozităţi în organizaţie. La mijloc a picat Vlaicu, căruia i se numără, din acest motiv, zilele la cârma organizaţiei. Trebuie menţionat că la negocierile cu PDL-ul, Vlaicu s-a prezentat cu Ion Arjoca, patronul unui restaurant cunoscut din centrul oraşului Târgu-Jiu şi nu cu vicepreşedinţii organizaţiei. Arjoca este membru al UNPR. Vlaicu susţine că decizia privind participarea la negocierile cu PDL în acea formulă i-a aparţinut.

Asistenta, numită prin delegaţie

Dacă se va ajunge însă la această situaţie, Vlaicu poate spune că şi-a făcut-o cu mâna sa. Asta deoarece în decembrie a permis accesul în UNPR Gorj a Adrianei Udriştoiu, de profesie asistent medical la Spitalul Dobriţa. Fără să treacă printr-un scrutin intern, Udriştoiu, bună de gură, a reuşit să se impună în faţa lui Vlaicu care o şi promovează drept purtător de cuvânt al UNPR Gorj. În scurt timp însă creează animozităţi cu mulţi dintre uneperişti, ea dorind să îi ia locul chiar şi şefei organizaţiei de femei a UNPR Gorj, Elena Pîrvulescu, profitând de faptul că acesta s-a autosuspendat din partid pentru şase luni, deoarece deţine o funcţie de conducere la o şcoală, fapt care îi interzice funcţii politice.

Se vehiculează însă că Vlaicu ar fi vrut să o pună pe Udriştoiu în locul preşedintei organizaţiei de femei, chiar şi fără ca aceasta să fi fost aleasă de membrele organizaţiei. Vlaicu a negat însă acest lucru spunând că “Elena Pîrvulescu este autosuspendată pe perioada mandatului de director adjunct la Şcoala nr.5. Pe perioada autosuspendării locul acesteia a fost luat de vicepreşedinta organizaţiei Stroie Cireşica. Nu s-a pus deloc în discuţie promovarea, pe această funcţie, a Adrianei Udriştoiu”.

Un alt conflict creat de Udriştoiu s-a consumat, de asemenea, destul de recent, “victima” fiind Gheorghe Ciobanu. În ajutorul purtătoarei de cuvânt a intervenit tot Vlaicu, aflat la un pas de a-l brusca pe Ciobanu.

“Iubită” pe la PSD şi pe la Dobriţa

Nu trebuie uitat însă faptul că înainte de UNPR, Udriştoiu a fost pesedistă cu acte-n regulă. Nu a făcut însă pui la PSD deşi se bârfeşte că era în relaţii destul de apropiate cu unul dintre membrii cunoscuţi ai organizaţiei, ea având lipici, în aceiaşi perioadă, şi la un medic cunoscut de la Dobriţa. Cert este că, în prezent Udriştoiu este divorţată, după două căsnicii eşuate. Într-un cuvânt este liberă ..să conducă UNPR-ul şi să îl manevreze pe şeful acestei organizaţii, pe Marius Vlaicu, criticat pentru apropierea nejustificată de colega de partid.

Marius Vlaicu a refuzat să vorbească prea mult despre Adriana Udriştoiu, a exemplificat însă că sunt destui politicieni care au mai mult de două mariaje şi unii au câte patru divorţuri la activ dar asta nu le afectează calitatea de politicieni. “Udriştoiu, şi nemulţumirile unora sau altora, reprezintă o problemă internă a UNPR-ului. Mă surprinde că acestea ajung în presă. Sunt lucrurile noastre interne şi eu nu ţin cont de ce zice X sau Y. Eu mă pregătesc pentru alegerile locale”, a declarat Vlaicu. Şeful UNPR Gorj a menţionat, de asemenea, că Adriana Udriştoiu “este un om care face parte din partid. Ea face muncă de comunicator, conduce Departamentul de Sănătate şi face muncă politică. (..)Nu este o problemă că ea conduce partidul, cum spun unii. Nu îmi fac probleme legat de munca mea, de managementul pe care îl fac”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here