“Lotul Peştişani”, azi la bară

158

Procurorul Parchetului Judeţean Gorj, Emil Moţa, a finalizat cercetările luni, la o zi după alegerile parlamentare, în dosarul legat de neregulile depistate în derularea unor investiţii pe raza comunei Peştişani, trimiţându-i în judecată pe foştii urmăriţi penali. Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Gorj, astăzi fiind stabilit deja primul termen. “Lotul Peştişani” nu va sta prea mult însă pe rolul instanţei din Gorj, asta deoarece calitatea de senator al inculpatului Dian Popescu, trimis şi el în judecată alături de primarul suspendat al comunei Peştişani, Florin Pavel, obligă instanţa să trimită dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totul însă după depunerea jurământului parlamentarului.

La mai bine de o jumătate de an de la începerea cercetărilor în dosarul privind investiţiile nefinalizate dar plătite de către Primăria Peştişani la două firme din Gorj, perioadă în care o parte dintre cei trimişi luni în judecată au stat mai mult sau mai puţin în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, procurorul de caz, Emil Moţa a finalizat rechizitoriul şi i-a trimis în judecată pe cinci dintre cei anchetaţi. Asta şi după ce în dosar s-au efectuat o expertiză contabilă şi una tehnică şi s-a verificat cel puţin încă o lucrare realizată de firma Maserati din Ţicleni, aparţinând fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, primul devenit între timp senator. A fost astfel trimis în judecată, în stare de arest preventiv, Florin Pavel, primarul suspendat al comunei Peştişani, cei doi fraţi Popescu, afaceristul Dan Floarea, Nicolae Isar, dirigintele de şantier şi Dumitru Pârvulescu, secretar general adjunct în Ministerul Economiei.

Dian aştepta trimiterea dosarului la instanţă
Prima persoană reţinută de procurorii Parchetului Judeţean Gorj în dosarul “Lotul Peştişani” a fost, de altfel, la finalul lunii iunie 2012 primarul liberal al comunei Peştişani, Florin Pavel. Edilul suspendat din funcţie, la scurt timp după ce obţinuse la alegerile locale al treilea mandat de primar al localităţii gorjene, se află inclusiv acum în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Primarul a fost până luni urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită şi neglijenţă în serviciu, el fiind acum trimis în judecată de procurorul Moţa, primul termen în dosar urmând să aibă loc miercuri la Tribunalul Gorj. Primarul a fost trimis în judecată pentru afacerea de partid derulată cu bani publici privind două investiţii realizate în comună. Una dintre firmele care a prestat la una dintre investiţii, respectiv la “Baza Sportivă multifuncţională” îi aparţine proaspătului senator de Gorj, Dian Popescu. Aici însă, după urmărirea penală a celor doi, lucrările au avansat destul de mult, în prezent firma aşteptând să fie chiar plătită de către autorităţile din Peştişani pentru munca prestată.

Aşteaptă să se apere în instanţă
La începutul lunii iulie 2012 sunt reţinuţi pentru 24 de ore şi Dian Popescu, şeful PNL Gorj, câştigător al Colegiului 1 de Senat la alegerile de duminică, şi fratele acestuia Gabriel Popescu. Dian Popescu a fost, la rândul său, urmărit penal până luni pentru dare de mită, fals şi uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu interese deosebit de grave. Fratele acestuia a fost urmărit penal pentru fals. Şi cei doi au fost trimişi în judecată luni, alături de afaceristul gorjean Dan Floarea, acesta fiind urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals, dare de mită şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice. Trimis în judecată mai este şi Dumitru Pîrvulescu, secretar general adjunct în Ministerul Economiei, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Dian Popescu a declarat imediat după ce a aflat că a fost trimis în judecată că aştepta de mult să se întâmple asta şi că vrea să îşi dovedească cât mai repede nevinovăţia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here