“La negru”, în barurile din Rovinari şi Târgu-Jiu

125

Mai mulţi angajatori din judeţ au fost depistaţi de către inspectorii muncii din cadrul ITM Gorj că prestau activitate cu persoane „la negru”. Domeniile în care au fost depistate persoanele în cauză sunt: restaurant în Târgu-Jiu şi cafe-bar în Rovinari.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au desfăşurat mai multe acţiuni de control în perioada 28 ianuarie – 1 februarie, în scopul identificării combaterii cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Astfel au fost efectuate 16 controale în care au fost depistaţi doi angajatori care utilizau munca “la negru” având 2 persoane fără forme legale de angajare. Două sancţiuni au fost aplicate angajatorilor prinşi pe picior greşit în cuantum de 20.000 de lei.

21 de controale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă
Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă din Cadrul ITM Gorj a desfăşurat 21 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în care au fost depistate 28 de neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei. „Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare, la echipamentele de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă şi pentru grupurile sensibile, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă”, a precizat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt în cadrul ITM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here