“Generalii” de la Complexurile Energetice, în topul celor mai bine plătiţi

98

graure 2Conduc companii sufocate de datorii şi pierderi, dar încasează salarii de zeci de mii de lei pe lună. Ecotext.ro prezintă un top al directorilor cu cele mai mari salarii din România. În acesta se regăsesc directorii Complexurilor Energetice şi SNLO. Pe primele locuri din ţară se află Octavian Graure, directorul de la Turceni care încasează un venit lunar aproape dublu faţă de omologii săi din Craiova şi Rovinari.

troteaSalariile cele mai bune din România rămân tot în companiile de stat, unde pierderile şi datoriile sunt uriaşe. Econtext.ro a realizat un top al directorilor cu cele mai mari salarii din Romania, din companiile de stat. Clasamentul cuprinde doar salariile a 25 de directori generali, fără a prezenta şi celelalte venituri ale celorlalţi directori din companie. Astfel, cel mai mare salariu este deţinut de Radu Gheţea, preşedintele CEC. El Încasează puţin peste 30.000 de lei pe lună. Gheţea este urmat de Octavian Lohan, director adjunct la Transelectrica, cu o leafă lunară de peste 21.000 de lei.

Turceniul depăşeşte şi Hidroelectrica

burlanUn salariu bun încasează şi Octavian Graure, directorul general al Complexului Energetic Turceni, care pleacă acasă cu 14.610 lei pe lună. Acesta se află pe locul III în acest top. Graure încasează un venit mai bun decât directorii generali de la Hidroelectrica, Transgaz şi CNADNR, care primesc puţin peste 12.000 de lei pe lună. Nici salariile directorilor generali de la Complexurile Energetice Rovinari şi tabel bunCraiova nu sunt de neglijat. Tiberiu Trotea, la Rovinari are un salariu mult mai mic decât Graure, dar puţin mai mare decât Constantin Bălăşoiu. Trotea primeşte pe lună 8538 de lei, în timp ce omologul său din Craiova cu 100 de lei mai puţin.

SNLO depăşeşte CFR

Directorul general de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, nu se poate lăuda cu veniturile pe care le încasează prietenii săi de la Complexuri, dar pleacă acasă, oricum, cu un salariu mai mare decât directorul de la CFR. Astfel, Daniel Burlan este remunerat cu aproape 5.970 de lei, apropiat de cel încasat de directorul de la CFR.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here