“Criză, numele tău e Băsescu!”

451
E foarte posibil ca acest porumbel ieşit din gura preşedintelui PSD, Mircea Geoană, împrumutat drept titlu, să facă o binemeritată carieră. Orice s-ar spune, circul de doi lei prezentat de trupa Băsescu-Boc – PD-L, de câteva zile bune, în viaţa şi mizeria românească, mai ales pe micile ecrane, să aibă succes.

De public. Vorbe de clacă s-au spus de ambele părţi, încât lansatorul de neadevăruri Corneliu Vadim Tudor rămâne un mic copil. Să te trezeşti vorbind, precum Dan Nica, la Craiova, a fost o inabilitate. Uita că, la vremea aceea, el nu era doar vicepreşedinte al principalului partid de guvernământ – PSD, ci şi vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor. Vorba unui amic, toată stima şi respectul pentru cei ce dau cu dreptul, dar a sărit puţin peste cal.

În scenariul şi regia Cotrocenilor, rolul principal îl avea bunul actor Emil Boc. (Zeus păstrase pentru sine doar postura de Sufleor!, de data asta). Una şi aceeaşi persoană cu prostul administrator al statului. Pus vătaf sau arendaş de preşedintele-jucător. Acelaşi care-l lăsase şef peste un partid hibrid, de dreapta, căruia îi sunt străine dragostea de omul necăjit, de aproapele său ori de ţară! Ex ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica le-a ridicat mingea la fileu adversarilor dintotdeauna, apreciaţi în mod greşit ca parteneri de Coaliţie. Nu neglijăm faptul că protocolul şi Pactul pentru România au fost şi, cât au mai rămas, sunt vorbe de adormit copiii. Încălcându-le, Emil Boc, n-a făcut altceva decât să execute ordinul Şefului său de partid şi de stat. Ăl de se comportă precum cel care a lansat vestitele cuvinte „Statul sunt Eu!”
Prea bogata colaborare întru dezbinarea naţiei de către primii doi bărbaţi în statul, era să zic de drept, ptiu Necurate, dă de bănuit. Nu-i vorbă că, acela care nu gândeşte cu capul lui, travestitul prim ministru şi preşedinte de partid de dreapta, care nu ştie nici ce-i stânga, Emil Boc, le cam dă peste cap aranjamentele celor doi. Şi ce dacă-i criză economică şi socială îngrozitoare în ţărişoara asta, care din păcate-i şi a noastră, a celor mulţi, sărăciţi şi hăituiţi în stângăcia noastră. Doar ne-am lăsat conduşi de ei spre prăpastie! Ei bine, Zeus şi Papagalul Domniei Sale au mai pus-o şi de-o criză politică. Ce dacă lumea iese-n stradă, nemulţumită de guvernarea haotică marca Emil Boc. Ce contează că sunt greve, că locurile de muncă se împuţinează şi datoria externă a ajuns să sară cu mult peste 70 de miliarde de euro! „Să trăiţi bine!” se conjugă de mult numai la persoanele dragi lor. Preşedintelui-jucător şi PD-L-ului triumfător la alegeri numai cu anumiţi miniştri la Administraţie şi Interne! N-a fost să iasă din pălăria circarului Băse un Gabriel Oprea, ca ministru de Interne, că nu se putea. E bun pentru ei şi rău pentru ţară şi Vasile Blaga, Buldogul pus şef de campanie la PD-L Băsescu! Ar fi trebuit să treacă guvernul iar prin Parlament şi PD-L-ului nu mai avea cum să-i iasă pasienţele, neavând cum ticlui o majoritate. Şi iată cum, desfăcătorul de guverne şi guvernări – Traian Băsescu crede că mai păcăleşte lumea proastă încă o dată!
Şi acum, despre morţi numai de bine. Principalul mort în păpuşoi mai rămâne prim ministru, spre ducerea la dezastru a României, atâta cât încă nu-i mort de-a binelea dar nici nu mai are mult. Aruncarea la groapa de gunoi a istoriei, precum s-au petrecut lucrurile cu Călin Popescu Tăriceanu, este iminentă. Unul va fi cel mai scandalagiu Nero dintre toţi preşedinţii României, iar pupila lui cel mai mare demagog şi deloc prim ministru de la marele bărbat politic Mihail Kogălniceanu încoace. Cu care nu are nicio legătură. Spre dezavantajul naţiei că este încă pe funcţie şi spre marea ruşine a acestei năpăstuite ţări. Românie ce va dispare dacă acei „proşti dar mulţi” vor alege anapoda a nu ştiu câta oară.
Aşa cum preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus o vorbă mare cu care ne vedem oarecum răcoriţi pentru unele neconcordanţe din declaraţiile şi mai ales, comportamentul lui de om politic, să-i dăm şi lui Dan Nica atâta cât este al lui. Şi-a câştigat respectul nostru, iar Demnitatea sa sunt cu prisosinţă de admirat. În opinia ex-ului Dan Nica, brav vicepreşedinte al PSD, cel care trebuia să demisioneze sau să fie demis de preşedintele Traian Băsescu nu era el, ci însuşi Emil Boc!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here