“Candidatul” Stănchescu, de unul singur pentru Brâncuşi

161

Poetul Laurian Stănchescu susţine că nu mai este ajutat în momentul de faţă de nicio autoritate locală sau centrală în demersurile sale de repatriere a osemintelor lui Constantin Brâncuşi.

Acesta afirmă că după conflictul pe care l-a avut la mijlocul lunii martie cu reprezentanţi ai autorităţilor locale de la Târgu-Jiu, când a şi anunţat că vrea să candideze la Primărie în alegerile din 2016, nimeni nu l-a mai susţinut în demersurile sale. Artistul spune că promisiunile pe care le-a obţinut de la Guvern în perioada alegerilor parlamentare, inclusiv de la premierul Victor Ponta, încep să nu se mai materializeze pentru că nimeni de la Bucureşti nu-i mai răspunde la telefon. El declară că avocaţii francezi contactaţi la începutul anului în baza promisiunilor premierului nu pot să-şi continue demersurile în lipsa unor precizări pe care să le facă autorităţile române, speranţa sa fiind aceea de a duce bătălia pe cont propriu de acum încolo.
„Nu am avut o ultimă discuţie cu domnul prim-ministru Victor Ponta şi de aceea cred că mai avem o şansă cu acest demers pentru a fi susţinuţi de domnia sa. Constat însă că după cele întâmplate la Târgu-Jiu nu mai mi se răspunde la telefon nici de către persoanele de la Bucureşti care înainte păreau foarte preocupate de acest demers. Nu ştiu ce să cred deocamdată, dar am sentimentul acesta că autorităţile au făcut un mare pas înapoi şi nu înţeleg de ce. Avocaţii din Franţa au nevoie de informaţii suplimentare de la noi, noi nu le putem oferi în lipsa unui dialog cu oficialii Guvernului şi, astfel, intrăm într-un cerc vicios. Eu nu o să mă las însă învins şi am convingerea că voi reuşi în cele din urmă chiar şi de unul singur”, spune Laurian Stănchescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here