“19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor”, în plină desfăşurare

265

Demarată în prima zi a lunii noiembrie, Campania “19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor” se află, la ora actuală, în plină desfăşurare. Până în prezent s-au derulat două dintre activităţile planificate, ambele fiind încununate de succes. Săptămâna aceasta sunt programate acţiuni în unităţi de învăţământ, Centrul Maternal şi nu numai.

Membri Grupului de Lucru Consultativ cu atribuţii în combaterea şi prevenirea violenţei în familie au lansat Campania „19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor” în prima zi a lunii noiembrie. În prima zi s-a desfăşurat o acţiune de informare a copiilor găzduiţi în Internatul Colegiului Tehnic nr. 2, având tema “Prevenirea delincvenţei juvenile”; 30 de elevi au participat la întâlnire, eu având posibilitatea de a urmări un filmuleţ pus la dispoziţie de către organizatori, dar au fost implicaţi şi în discuţii interactive pe tema prevenirii delincvenţei juvenile. În cea de-a doua zi a campaniei s-a desfăşurat o acţiune de informare a asistentelor comunitare şi mediatoarelor sanitare din judeţul nostru; locaţia întâlnirii a fost Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, tema propusă fiind “Discriminarea bazată pe starea de sănătate. Malnutriţia”; la întâlnire au participat 18 asistente comunitare şi mediatoare sanitare.

Lupta împotriva violenţei continuă
Acţiunile Campaniei “19 zile de activism împotriva violenţei asupra copiilor şi tinerilor” continuă şi în această săptămână. Astfel, astăzi, începând cu ora 17:00, la Şcoala Generală “Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu are loc un concurs de mesaje scrise, tema competiţiei fiind “Traficul de minori”. Marţi, 6 noiembrie, la ora 11:00, la centrul de zi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu-Jiu va avea loc o acţiune de informare a beneficiarilor pe tema “Prevenirea abuzurilor”. Miercuri, la ora 10:00, la Şcoala Generală din Leleşti, va avea loc o informare a elevilor pe tema “Dependenţa şi abuzul de stupefiante”. Pe data de 8 noiembrie, se va desfăşura o informare a beneficiarilor din Centrul Maternal Târg-Jiu, pe tema “Moartea prematură a copiilor”; activitatea are loc la ora 11:00. Vineri, 9 noiembrie, membri Grupului vor desfăşura o acţiune de informare a beneficiarilor din Casa de tip familial Săvineşti, pe tema “Prevenirea victimizării minorilor”. Acţiunile vor continua şi pe parcursul săptămânii viitoare, finalul campaniei fiind marcat pe data de 19 noiembrie.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here