Poliţia Comunitară a devenit Poliţia Locală Târgu-Jiu

590

pol comDe la 1 ianuarie 2011, cei 150 de agenţi comunitari târgujieni au devenit poliţişti locali şi asta odată cu transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţie Locală. Activitatea a rămas în mare parte aceeaşi, însă pentru această schimbare a fost nevoie de trimiterea în şomaj a circa 200 de poliţişti comunitari în anul 2010.

Restructurarea Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu începută anul trecut s-a conturat odată cu disponibilizarea a aproape 200 de angajaţi din cadrul instituţiei. Acesta era doar un pas pentru punerea în aplicarea a Ordonanţei 63/2010 pentru reducerea personalului şi a cheltuielilor. Circa două sute de poliţişti comunitari au fost demişi în toamna anului 2010 deoarece legea Poliţiei Locale prevedea doar 96 de astfel de posturi pentru municipiul Târgu-Jiu, chiar dacă, anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau în plată circa 300 de agenţi comunitari.

„Agenţii de Poliţie Locală care au mai rămas în cadrul instituţiei sunt în număr de 150 şi o atribuţie principală care li s-a tăiat prin trecerea la denumirea de Poliţie Locală este serviciul de Pază, de care noi nu ne vom mai ocupa. Momentan, încă mai avem de definitivat acte, să ne reorganizăm, să facem o nouă organigramă, dar în principiu deja suntem Poliţia Locală, renunţând la denumirea de Poliţie Comunitară”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Acesta a mai spus că foştii poliţişti comunitari care făceau activitatea de Pază au trecut de la 1 ianuarie, odată cu înfiinţarea Poliţiei Locale, pe funcţii contractuale şi au renunţat la a mai fi funcţionari publici. Printre atribuţiile ce le au noii poliţişti locali sunt paza bunurilor cu proprietate publică, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială, evidenţa persoanelor, precum şi alte domenii stabilite prin lege.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.